Pikado aktivnosti u zapadnoj Srbiji

U sklopu priprema za novo, treće po redu, izdanje Lige zapadne Srbije u elektronskom pikadu, prošle subote odigran je revijalni turnir čiji je domaćin i organizator bio Pikado klub Familija 032. Izuzetna vrućina i činjenica da se turnir igrao u zatvorenom prostoru ipak nije odvratila ljubitelje pikada da se okupe u izuzetnom broju, kao da je u pitanju borba za bodove i plasman, a ne egzibiciono takmičenje. U kojoj meri je turnir organizovan u prostoru PK Familija 032 u ulici Dragiše Mišovića, predstavljao izazov za singl igrače i ekipe ipak najbolje svedoči podatak da se za takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji prijavilo čak 32 igrača. Na drugoj strani prisustvo gostiju iz Požarevca Dragoslava Draže Stokića, reprezentativca Srbije i učesnika brojnih međunarodnih pikado takmiučenja i Marka Cvetanovića, predstavljalo je dodatni motiv za čačanske pikado igrače željene jake i kvalitetne konkurencije.

pikado-4a

Da jaka konkurencija može da dodatno motiviše potvrdilo se u singl takmičenju.

Da je većinu igrača i publike koja je došla da prati ovo takmičenje pre početka pitao kakv ishod očekuju, najverovatnije bi većina tipovala na Dragoslava Dražu Stokića ili Marka Cvetanovića i grdno bi pogrešili. Naime takmičenje u singl konkurenciji prošlo je u znaku Zorana Stevanovića-Ćekina koji je demonstrirao najubedljiviju igru ove sezone i zasluženo trijumfovao u finalu singla u kome je pobedio klupskog kolegu iz Familije 032 Danka Krasića. Treće mesto osvojio je Dragoslav Draža Stokić pobedom nad Sašom Veskovićem koji je takođe pružio izuzetne partije, ali samo do polufinalne borbe, kada mu je ponestalo koncentracije.

pikado-3a

Da je požarevački tandem Stokić-Cvetanović ipak isuviše veliki zalogaj pokazalo se u ekipnoj konkurenciji u kojoj su gosti iz Požarevca trijumfovali bez većih problema savladavši u finalu kombinaciju iz Pakovraća Šutić-Mićović, dok je Keramičarima (Milan Glišović-Danko Krasić) pripalo treće mesto posle pobede nad ekipom Haski(Momčilo Vulović-Zoran Stevanović-Ćekin).

pikado-2aKao što je to uobičajeno na pikado turnirima, bez obzira da li je reč o ligaškom takmičenju ili egzibicionim mečevima, ni na turniru u PK Familija 032 nije izostala zakuska, ovoga puta roštilj, za koju se uprkos vrućini postarao Milun Vulović-Loks.

Ceo članak možete pročitati na linku:
http://ozonpress.net/sport/pikado-familijarno-finale/

Овај унос је објављен под Pikado u medijima. Забележите сталну везу.

Оставите одговор