Sastanak Pokrajinskog sekretarijata sa granskim sportskim savezima

Održan 14.07.2016 godine u Novom Sadu

1749_index

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez sastao se sa predstavnicima pokrajinskih granskih saveza u velikoj sali Sportskog saveza Vojvodine.

Da će saradnja između Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i pokrajinskih granskih saveza biti podignuta na viši nivo nego što je bila do sada, dogovoreno je na prvom sastanaku održanom danas između pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vladimira Bateza i 50 predstavnika pokrajinskih granskih saveza. U prostorijama Sportskog saveza Vojvodine razgovaralo se i o načinu finansiranja za naredni period, ali i o rešenjima problema sa kojim se susreću predstavnici sportskih granskih saveza u Vojvodini.

IMG_1682

 

Sekretar Batez posebno je istakao da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, shodno primeni Zakonu o sportu, u narednom periodu voditi računa o načinu finansiranja sportskih saveza i klubova na teritoriji AP Vojvodine.

„Iako do sada nije postojala jasna koordinacija između granskih saveza i klubova koji se finansiraju iz budžeta AP Vojvodine, to od sada više neće biti praksa. Zajedničkim radom, međusobnom saradnjom i edukacijom učinićemo sve kako bi se poštovao Zakon o sportu. Budžet za ovu godinu već je potrošen, ali radim na tome da se stanje koje smo zatekli promeni i da u narednom periodu isplatimo sve što smo u obavezi.“

Prisutnima su o odredbama Zakona o sportu, a koje se tiču upravo granskih saveza, načinu njihovog finansiranja, programskom kalendaru, ali i inspekcijskom nadzoru, govorili, savetnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu gospodin dr Dragan Atanasov i samostalni stručni saradnik I – rukovodilac grupe za inspekcijski nadzor, gospodin dr Milorad Dokmanac.

Ispred Sportskog saveza Vojvodine, prisutne je pozdravila predsednica Skupštine SSV, gospođa Jasna Đukić.

Ono što je za pikado sport najinteresantnije je informacija koja će uskoro i zvanično biti objavljena od strane Ministarstva sporta i omladine je ta da se pikado i elektronski pikado objedinjuju u jedan sport! Dugogodišnji napor predstavnika našeg saveza se na kraju isplatio jer ideja konačnog objedinjavanja pikado sporta sa različitim disciplinama datira još od osnivanja Pikado federacije Srbije a nakon toga i Vojvođanske pikado federacije te je svakako ova informacija pravo osveženje za pikado sport koja omogućava pikadistima nesmetano bavljenje pikadom u svim disciplinama  bez dosadašnjeg „straha“ sankcionisanja od ovog ili onog saveza.

Vojvođanska pikado federacija će se kao i do sada organizovano baviti svim disciplinama u pikadu u zavisnosti od interesovanja članova našeg saveza i opredeljenosti a priznanje od strane Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sprot u vidu prepoznavanja upravo našeg saveza kao glavnog nosioca organizovanog pikada u AP Vojvodini nam daje za pravo se nadamo u još perspektivniju budućnost pikado sporta te pozivamo sve klubove i takmičare iz Vojvodine da se na vreme informišu oko plana i programa, načina registracije i pravilnika i već u novoj sezoni priključe na nekom od takmičenja.. U skladu sa tim, u toku je priprema novog koncepta registracije članova koji obezbeđuje znatne olakšice prijave za učešće na takmičenja, posebno za one takmičare koji nisu u članstvu nekog kluba ili jesu ali kao pojedinci žele da uzmu učešće na nekom  od takmičenja kao slobodni igrači nezavisno od kluba a novi pravilnik će nakon usvajanja biti blagovremeno istaknut na sajtu VPF.

Izvor: www.pikadovojvodina.org

Овај унос је објављен под Vesti. Забележите сталну везу.

Оставите одговор